<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1807140382886183&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

5 tips om je loon als zelfstandig bedrijfsleider te optimaliseren

16 februari 2017 door Laurent Freuville

Als zelfstandig bedrijfsleider kom je met je loon in de hoogste belastingschijven terecht. Van dat loon hou je op termijn zowat de helft over. Gelukkig bestaan er een aantal manieren om – binnen wettelijke grenzen – je nettoloon te verhogen. In deze blogpost en ons e-book over loonoptimalisatie lichten we de belangrijkste opties uitgebreid toe.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

De voortgezette verzekering: opstapje naar je pensioen

09 februari 2017 door Laurent De Ruyck

Stel: je wil je zaak overlaten, maar je hebt nog te weinig loopbaanjaren op de teller om in aanmerking te komen voor vervroegd pensioen. Hoe kan je die periode overbruggen met behoud van je sociale rechten? Een voortgezette verzekering biedt in veel gevallen soelaas.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

De werkgeversgroepering: deel je personeel met collega-ondernemers

02 februari 2017 door Tamara Troucheau

Het zakenleven is vaak even onvoorspelbaar als het weer: tegenover piekmomenten waarop je planning overstroomt, staan er kalmere periodes waarin je het gerust met een paar handen minder kan redden. Dan kan je bijvoorbeeld een werkgeversgroepering oprichten. Dat gaat zo in zijn werk:

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Sociale bijdrage: eerste regularisatie komt er dit jaar aan

19 januari 2017 door Debby Buys

Sinds begin 2015 worden je sociale bijdragen berekend op je inkomen van het jaar zelf. Daarvoor betaal je eerst voorschotten, waarna twee jaar later de eindafrekening volgt. Betaal je sinds begin 2015 voorlopige bijdragen? Dan mag je je in de loop van dit jaar aan je eerste ‘regularisatie’ verwachten. We doen de nieuwe regeling nog eens uit de doeken.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Een familielid inschakelen in je eenmanszaak: mag dat?

12 januari 2017 door Johan Helsen

Onverwacht een groot order binnengehaald? De rush van de feestdagen of soldengekte in de winkel? Soms heb je als zelfstandige letterlijk handen tekort. Gelukkig mag je op zo’n moment een familielid of andere bereidwillige laten bijspringen. Daar bestaat het statuut van zelfstandige helper voor.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Een raad van advies voor je kmo? Dit zijn de voordelen

05 januari 2017 door Francis Denoo

De termen ‘raad van bestuur’ en ‘raad van advies’ roepen misschien vooral associaties op met grote bedrijven en dito structuren. Toch kan zo’n adviserend orgaan ook voor kmo’s van goudwaarde zijn. Als toetssteen voor je ondernemersideeën bijvoorbeeld. Francis Denoo van GUBERNA, het Instituut voor Bestuurders, zet enkele voordelen op een rij.  

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Hoe bouw je een team? 5 praktische tips

29 december 2016 door Frederik De Schrijver

Dankzij de taxshift is het goedkoper geworden om te starten met personeel. Een extra duwtje in de rug om één of meerdere medewerkers aan je onderneming toe te voegen. Al leiden die extra personeelsleden niet per definitie tot een dynamisch team. Deze 5 tips helpen je om een team samen te stellen dat echt het verschil maakt.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Met je product de grens over? Zo maak je werk van je exportplan

22 december 2016 door Evelien Verschroeven

In eigen land loop je al snel tegen je grenzen aan. Logisch dat veel ondernemers hun producten ook in het buitenland aan de man proberen te brengen. Overweeg je om je afzetmarkt te vergroten maar heb je last van koudwatervrees? Met dit stappenplan kom je beslagen op het ijs.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Klaar voor het nieuwe jaar? 6 vragen en antwoorden

15 december 2016 door Debby Buys

De eindejaarsperiode: het moment bij uitstek om met familie door te brengen en de kerstboom te versieren. Maar ook om je onderneming klaar te stomen voor het nieuwe jaar. Vink als zelfstandige deze 6 to-do’s af vooraleer je de champagne ontkurkt. Zo zet je jezelf en je zaak alvast schrap voor 2017.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Fusie of overname? Zo neem je de menselijke factor in rekening

09 december 2016 door Sam Furnier

Van een groter marktaandeel over kostenefficiëntie tot een uitbreiding van je activiteiten: op bedrijfseconomisch vlak zijn de voordelen van een bedrijfsfusie of -overname legio. De integratie van beide organisaties, daarentegen, is andere koek. Meer zelfs: 7 op 10 fusies en overnames falen. Vaak heeft dat te maken met een gebrek aan aandacht voor de menselijke kant van de zaak.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

[fa icon="comment"] 0 Reacties

Geschreven door

Ontvang wekelijks een blogupdate

Reageer op dit artikel


Dit artikel gebruiken op je eigen website? Lees hier de voorwaarden.

Een goed idee voor een blogartikel? Laat het ons weten via communicatie@xerius.be of meld je aan als guestblogger