<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1807140382886183&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">

Een familielid inschakelen in je eenmanszaak: mag dat?

12 januari 2017 door Johan Helsen

Onverwacht een groot order binnengehaald? De rush van de feestdagen of soldengekte in de winkel? Soms heb je als zelfstandige letterlijk handen tekort. Gelukkig mag je op zo’n moment een familielid of andere bereidwillige laten bijspringen. Daar bestaat het statuut van zelfstandige helper voor.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Een raad van advies voor je kmo? Dit zijn de voordelen

05 januari 2017 door Francis Denoo

De termen ‘raad van bestuur’ en ‘raad van advies’ roepen misschien vooral associaties op met grote bedrijven en dito structuren. Toch kan zo’n adviserend orgaan ook voor kmo’s van goudwaarde zijn. Als toetssteen voor je ondernemersideeën bijvoorbeeld. Francis Denoo van GUBERNA, het Instituut voor Bestuurders, zet enkele voordelen op een rij.  

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Hoe bouw je een team? 5 praktische tips

29 december 2016 door Frederik De Schrijver

Dankzij de taxshift is het goedkoper geworden om te starten met personeel. Een extra duwtje in de rug om één of meerdere medewerkers aan je onderneming toe te voegen. Al leiden die extra personeelsleden niet per definitie tot een dynamisch team. Deze 5 tips helpen je om een team samen te stellen dat echt het verschil maakt.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Met je product de grens over? Zo maak je werk van je exportplan

22 december 2016 door Evelien Verschroeven

In eigen land loop je al snel tegen je grenzen aan. Logisch dat veel ondernemers hun producten ook in het buitenland aan de man proberen te brengen. Overweeg je om je afzetmarkt te vergroten maar heb je last van koudwatervrees? Met dit stappenplan kom je beslagen op het ijs.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Klaar voor het nieuwe jaar? 6 vragen en antwoorden

15 december 2016 door Debby Buys

De eindejaarsperiode: het moment bij uitstek om met familie door te brengen en de kerstboom te versieren. Maar ook om je onderneming klaar te stomen voor het nieuwe jaar. Vink als zelfstandige deze 6 to-do’s af vooraleer je de champagne ontkurkt. Zo zet je jezelf en je zaak alvast schrap voor 2017.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Fusie of overname? Zo neem je de menselijke factor in rekening

09 december 2016 door Sam Furnier

Van een groter marktaandeel over kostenefficiëntie tot een uitbreiding van je activiteiten: op bedrijfseconomisch vlak zijn de voordelen van een bedrijfsfusie of -overname legio. De integratie van beide organisaties, daarentegen, is andere koek. Meer zelfs: 7 op 10 fusies en overnames falen. Vaak heeft dat te maken met een gebrek aan aandacht voor de menselijke kant van de zaak.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Meer startupmentaliteit in je zaak? Vijf eenvoudige ingrepen

02 december 2016 door Dirk De Boe

Startups: ze slagen erin om innovatief uit de hoek te komen en lijken met het grootste gemak in te spelen op de nieuwste trends. Hun geheim? Continu signalen oppikken uit de markt en die vertalen naar hun eigen business. Met enkele eenvoudige ingrepen kan je die mentaliteit ook binnenbrengen in jouw organisatie.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Doorwerken tijdens je pensioen: alles wat je moet weten

25 november 2016 door An Govaerts

Ga je binnenkort met pensioen, maar blijf je liever nog wat doorwerken als zelfstandige? Dan hebben we goed nieuws, want bijverdienen als gepensioneerde mag! Meer nog, in veel gevallen kan het zelfs onbeperkt zonder je uitkering te verliezen. Op voorwaarde dat je je aan enkele spelregels houdt.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Hoe lanceer je een crowdfundingcampagne? 5 concrete tips

17 november 2016 door Evelien Verschroeven

Het concept van crowdfunding – online geld ophalen bij een grote groep van kleine investeerders – is even eenvoudig als slim. Maar wie denkt dat het niet meer is dan achteroverleunen en wachten tot de centen binnenstromen, is er aan voor de moeite. Om je crowdfunding te doen slagen, heb je naast tijd ook een uitgekiend plan nodig. Het duo achter Toffe Peren spreekt uit ervaring en deelt tips.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Baby op komst? Zo ziet de nieuwe moederschapsregeling voor zelfstandigen eruit

10 november 2016 door Heidi Regemortel

Vrouwen die als loontrekkende werken, genieten nog steeds uitgebreidere sociale rechten als ze een kind krijgen. Toch gaat het ook met de voordelen voor vrouwelijke zelfstandigen de goede richting uit. Zo geeft de nieuwe moederschapsregeling je meer ademruimte, ook financieel.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

[fa icon="comment"] 0 Reacties

Geschreven door

Ontvang wekelijks een blogupdate

Reageer op dit artikel


Dit artikel gebruiken op je eigen website? Lees hier de voorwaarden.

Een goed idee voor een blogartikel? Laat het ons weten via communicatie@xerius.be of meld je aan als guestblogger