<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1807140382886183&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
Aanmelden Xerius Drive >

Loopbaanbegeleiding voor zelfstandigen: hoe werkt het?

24 april 2018 door Danny De Pourcq

Soms ben je zodanig met je zaak zelf bezig, dat je de ondernemer in jou zou vergeten. Zit je met vragen of twijfels rond je carrière, vaardigheden of werk-/privébalans? Aarzel dan niet om professioneel advies in te winnen via het voordelige systeem van loopbaanbegeleiding. Ontdek hoe het in z’n werk gaat.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Het Zomerakkoord 2018: wat moet je weten als zelfstandige?

01 februari 2018 door Daan Weigand

Het fel besproken Zomerakkoord, dat sinds 1 januari 2018 zijn eerste concrete uitwerkingen kent, heeft belangrijke gevolgen voor zelfstandigen. Een overzicht van de nieuwigheden en hun impact:

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Het Zomerakkoord: wat is de impact op je (aanvullend) pensioen?

01 februari 2018 door Daan Weigand

Het heeft bloed, zweet en tranen gekost, maar sinds 1 januari 2018 is het Zomerakkoord een feit. Dit pakket aan hervormingen heeft ook gevolgen voor je (aanvullend) pensioen. Een overzicht.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Het RIZIV Sociaal Statuut voor verpleegkundigen: zo vraag je ze aan

31 januari 2018 door Daan Weigand

De kloof wordt steeds kleiner, maar een voltijds zelfstandige geniet nog altijd niet dezelfde sociale bescherming als een loontrekkende. Het komt er dus op aan om voor jezelf een sociaal vangnet op te zetten. Goed nieuws: sinds kort kan je daar als zelfstandig verpleegkundige een jaarlijkse toelage voor krijgen: het RIZIV Sociaal Statuut. Tot 31 maart kan je dit nog aanvragen voor de jaren 2016 en 2017.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Doorwerken tijdens je pensioen: alles wat je moet weten

10 januari 2018 door An Govaerts

Ga je binnenkort met pensioen, maar blijf je liever nog wat doorwerken als zelfstandige? Dan hebben we goed nieuws, want bijverdienen als gepensioneerde mag! Meer nog, in veel gevallen kan het zelfs onbeperkt zonder je uitkering te verliezen. Op voorwaarde dat je je aan enkele spelregels houdt.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Waarom betaal je als zelfstandige in bijberoep sociale bijdragen?

05 januari 2018 door An Govaerts

Als zelfstandige in bijberoep betaal je elk kwartaal sociale bijdragen. Helaas, extra sociale rechten bouw je daar niet mee op. Wat koop je er dan wel mee? En waarom krijgen sommige zelfstandigen in bijberoep op het einde van de rit toch een extra pensioenbedrag uitbetaald? Deze blogpost klaart het uit.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Het nieuwe aanvullend pensioen voor eenmanszaken onder de loep

13 december 2017 door Daan Weigand

Zelfstandigen en hun pensioen: het blijft voer voor discussie. Hoewel loontrekkenden via hun sociale bijdragen nog altijd meer pensioenrechten opbouwen, gaat het stap voor stap met het zelfstandigenpensioen de goede richting uit. Zo komt er met de Pensioentoezegging voor Zelfstandigen (POZ) een extra fiscaalvriendelijke manier bij om een aanvullend pensioen op te bouwen.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

“Verzekering Gewaarborgd Inkomen garandeert leven in plaats van overleven.”

05 december 2017 door Marc Hellemans

Het kan iedereen overkomen: een tegenslag die je carrière tijdelijk of, zoals in het geval van Bart, definitief stillegt. Niet het gedroomde traject als ondernemer, maar de juiste verzekeringen konden Bart’ financiële kater gelukkig verzachten. Om andere ondernemers te behoeden voor geldproblemen die bij arbeidsongeschiktheid kunnen optreden, deelt hij enkele wijze tips.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Een zaak overnemen: het inspirerend verhaal van de broers Quirijnen

23 november 2017 door Johan Van Nyen

Bij het overnemen van een zaak komt heel wat kijken. Vraag maar na aan de broers Tim en Ben Quirijnen van Garage Felix in de Kempen. Niet alleen namen ze de fakkel van hun vader met verve over, ze deden het familiebedrijf ook groeien na de overname van een andere zaak. Naast het grijpen van een opportuniteit, was het ook zoeken naar consensus. Co-zaakvoerder Tim deelt zijn ervaring en tips.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

Je bedrijf overlaten: dit kan je leren uit de ervaringen van Jan

22 november 2017 door Debby Buys

Van loontrekkende in de maritieme sector over bloeiende vennootschap tot de verkoop van zijn zaak. Op het eerste zicht lijkt het ondernemersverhaal van Jan in mineur te eindigen. Maar van zijn beslissingen heeft Jan nog geen seconde spijt. Meer zelfs: intussen onderneemt hij opnieuw, maar niet meer aan 200 kilometer per uur. Het opmerkelijke relaas van een ondernemer die, met een trouwe boekhouder aan zijn zij, nooit echt afscheid nam van de maritieme business.

Meer lezen [fa icon="long-arrow-right"]

[fa icon="comment"] 0 Reacties

Geschreven door

Ontvang wekelijks een blogupdate

Reageer op dit artikel


Dit artikel gebruiken op je eigen website? Lees hier de voorwaarden.

Een goed idee voor een blogartikel? Laat het ons weten via communicatie@xerius.be of meld je aan als guestblogger